Auringonliitto: Päivät kääntyy

Auringonliiton tulevan albumin toinen single Päivät kääntyy tekee pesäeroa tyypillisimpiin erolauluihin

"Tähän vaikutti monta asiaa. Tein huvikseni käännöstä yhdestä saksalaisesta schlagerista. Siinä joka kertosäkeen lopussa vetäytynyt kaljankittaaja toteaa kyynisesti: 'ilmoita, kun rakastat mua'. Mun mielestä 'kerro, rakastitko mua' tuntui vähän luontevammalta. Lopullinen juju tekstiin tuli biisinkirjoituskurssilla, kun huomasin, että puolet referenssibiiseistäni sisälsivät kertojan, joka valehtelee", laulun kirjoittanut Paul Sainio referoi tekstin syntyä.

Päivät kääntyy on tarina syksystä kevääseen ja kertojasta, joka on päässyt yli erostaan lähinnä omasta mielestään. Uudet maisemat on löydetty, yhteisiä biisejä voi taas kuunnella vaivatta, mutta takaraivossa piinaa kuukaudesta toiseen epävarmuus siitä, mitä toinen osapuoli suhteesta ajatteli.

Sävelmään haettiin innoitusta kaikesta sellaisesta, mikä ei kikkaile. "Kappale on varmaan Auringonliiton ensimmäinen, jonka voi esittää leirinuotiolla alkuperäisessä sävellajissaan. Harkittiin tämän lähettämistä Syksyn Säveleenkin, mutta aikataulu ei joustanut. Eikä lopulta itsekunnioituskaan", Sainio naurahtaa.

Vuodelle 2023 aikataulutettu albumi näyttää maailmalle uutta puolta Auringonliitosta. Introverteistä ja kryptisistä teksteistään tunnettu yhtye pysyy yhä useimmiten kertojansa pään sisällä, mutta uskaltaa näyttää, mitä siellä tapahtuu. Niin tekee myös tämäkin laulu. "Päivät kääntyy huhtikuuhun / enkä vieläkään mieti sua / mut sitten kun se sulle sopii / kerro, rakastitko mua."

Edellinen
Edellinen

Elsi Sloan: Pakko muuttua nyt ulkona!

Seuraava
Seuraava

Elsi Sloan: single 18 solmua julkaistaan 18. helmikuuta