Elsi Sloan: Pakko muuttua nyt ulkona!

Elsi Sloanin debyyttialbumi Pakko muuttua (Elbae Records) julkaistiin 24.2. ja samana iltana yleisö kutsuttiin astumaan sen maailmaan loppuunmyydyssä konsertissa Helsingin G Livelabissa. Pakko muuttua on 16 kappaleen pituinen albumi, joka purkaa tekijyyttä ja tutkii muotoa. Illan aikana lavalla nähtiin levyn tekijöitä sekä hahmoja levyltä.

Rakentaakseen oman identiteettinsä ja voidakseen rakastaa niin kuin rakastaa Elsin on pitänyt lähteä kirkosta, jossa hän kasvoi. Samaan aikaan hänen aikuistumisen ja itsensä löytymisen kokemuksensa kietoutuvat vahvasti ilmastokriisin läsnäoloon. Muutokset ovat väistämättömiä, ja niiden on pakko tapahtua, jotta elämä voi jatkua. Moniäänisyys ja toisiin ihmisiin luottaminen ovat valtteja, jotka auttavat pärjäämään muutoksissa. Levyn laulut ovat Elsin kirjoittamia, mutta Elsi on halunnut tutkia millaisia omia maailmojaan niistä jokaisesta voi tulla kun ne annetaan tutkittaviksi toisille tekijöille – ystäville. Niinpä levyltä löytyy ainakin folkia, räppiä, spoken wordia, garage-rockia sekä taidepop-musiikkia. Ja kaksi kirjettä.

Elsi on notkea queer taiteilija (tarkemmin sanottuna muunsukupuolinen laulaja-lauluntekijä, näyttelijä, aktivisti ja pettulesbo). Elsi on esittänyt omaa musiikkiaan vuodesta 2016 lähtien ja Elsin keikat eivät koskaan ole sisaruksia keskenään. Keikan alkaessa et voi tietää, mitä sen aikana tapahtuu ja mihin se päättyy, ei Elsikään tiedä. Näyttelijän työhön Elsi on päässyt sukeltamaan kympistä eli suoraan syvälle. Elsin ensimmäiset elokuva- ja tv-työt ovat olleet päärooleja. Aino Sunin Sydänpeto-elokuvassa Elsi esittää nuorta rap-muusikkoa ranskankielellä. Lauri-Matti Parppein ohjaama Outo Kesä -sarja on nähtävissä YLE Areenassa.

Tällä hetkellä Elsi opiskelee näyttelijäntyötä Tampereen Yliopistossa ja haaveilee kapitalismin jälkeisestä lempeämmästä ajasta sekä tietenkin seuraavasta murokulhollisesta.

Edellinen
Edellinen

Haluaisitko Pakko muuttua ‑tuplavinyylin?

Seuraava
Seuraava

Auringonliitto: Päivät kääntyy