Vuokko Hovatta mukana Auringonliiton uudella singlellä!

Nuoren polven helsinkiläinen taiderokkarikollektiivi Auringonlitto julkaisi 14.5. seuraavan singlensä Kun et huomaa. Ihastumisen traagisuudesta kertovalla kappaleella vierailee Vuokko Hovatta. Hovatta tunnetaan soolotuotantonsa ohella muun muassa Ultra Bran ja Kerkko Koskinen Kollektiivin laulajana sekä Helsingin kaupunginteatterin näyttelijänä.

”Olen pitkään ollut janoinen nuorempien sukupolvien musiikin suhteen. Mitä nuoret tuntevat ja ajattelevat? Miten he ratkovat aikamme ja vallitsevan maailmantilan ongelmia?” Vuokko Hovatta kertoo. ”Olin otettu kun Paul Sainio pyysi minua fiittaamaan tälle biisille. Tunsin yhteyttä heidän musiikkiinsa ja tunnistan samankaltaisuutta ajattelussa ja elämänasenteessa. Arvostan Auringonliiton halua vaikuttaa tulevaisuuteen, kuten teimme Ultra Brassa samanikäisinä.”

Yhteistyö sai alkunsa syyskuussa 2019 tapahtuneen kohtaamisen seurauksena, kertoo Auringonliiton sävellysvastaava Paul Sainio. 

”Me oltiin juuri julkaistu meidän ensimmäinen pitkäsoitto ja vedeltiin keikkoja pitkin Helsinkiä. Vuokko kutsuttiin katsomaan yhtä keikkaa, ja jäätiin juttelemaan vedon jälkeen. Sovittiin, että ei ujostella laittaa hänelle viestiä, jos tarvitaan apua jossain. Mietittiin keskenämme sitten seuraavaa albumia äänittäessä, että mitä jos pyydettäisiin Vuokko laulamaan joku biisi”, Sainio sanoo. ”Kappale valikoitui sitten aika nopeasti. Tässä oli ehkä sattumalta vähän samoja lainalaisuuksia kuin Vuokon aiemmissa levytyksissä, joten yleissoundista oli helppo saada mielikuva.”

Molempien mielestä taiteen ytimessä on yhteyden saaminen ihmisiin. Sillä tavoin saa tehtyä vaikutuksen. Auringonliiton agenda on parantaa maailmaa laulu kerrallaan. ”Tällä kappaleella me paneudutaan ujouteen ja siihen, miten traagista se paikoin on, kun ei saa sanotuksi sitä, mitä haluaa toiselle kertoa. Lohtulauluhan tämä tavallaan on. Me puolestaan saamme oman lohtumme sitten siitä, kun joku kertoo samaistuvansa.”

Kun et huomaa on kolmas single tänä vuonna julkaistavalta Auringonliiton pitkäsoitolta Vielä joku päivä.

 
 
Edellinen
Edellinen

Elsi Sloan: single 18 solmua julkaistaan 18. helmikuuta

Seuraava
Seuraava

Auringonliiton uusi single nyt julki